VAN WERKEN NAAR WONEN

Woning Verlengde Hereweg, Groningen

De villa ligt bovenaan de westflank van de Hondsrug op een iets verhoogd podium. Het gebouw is gesitueerd op een groot nagenoeg rechthoekig perceel en bevind zich op enige afstand van deHereweg.

De villa heeft een onregelmatige langwerpige plattegrond die evenwijdig ligt aan de Verlengde Hereweg.

In de oksel van deze samengestelde aanbouw is een tweedelige eenlaagse aanbouw met een plat dak. Hiernaast, tot aan zijgevel/ zuidgevel, bevindt zich een ten opzichte van de tuin verhoogd gelegen terras, gedeeltelijk gelegen onder een groot balkon dat bij de rand van het terras wordt gedragen door gemetselde kolommen. Aan de voorkant van de villa zitten drie aanbouwen; rechts een ronde erker met dakterras, ongeveer in het midden een entreepartij met dakterras en links daarvan een eenlaagse aanbouw met een plat dak.

Studio dubovci zal volledig het pand renoveren en weer de functie van wonen terugbrengen waar nu kantoor is. Het gehele woning zal naar de wens van de opdrachtgever, de huidige eisen en woongenot worden verbouwd.